London Gatwick Airport Arrivals

London Gatwick Arrivals

Adres: West Sussex RH6 0NP, Verenigd Koninkrijk
IATA-luchthavencode: LGW
ICAO-luchthavencode: EGKK
Alias: Gatwick Airport

London Gatwick Airport ligt ten zuiden van de stad Londen. Het is relatief gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer. Er zijn namelijk 2 snelle treinverbindingen die je naar de stad kunnen brengen in 30-35 minuten. De meest prijzige maar wel snelste optie is de Gatwick Express. De andere optie is met de Thameslink. Reizen naar London Gatwick Airport kan ook met de bus, maar duurt wel 1:20 maar wel goedkoper (10 pond en de trein Gatwick Express 25 en de Thameslink 13). Bij London Gatwick Arrvals heb je de optie om bij twee verschillende terminals uit te komen, Terminal North en Terminal South. Beide terminals zijn overigens gemakkelijk met elkaar te bereiken met een monorail die er enkele minuten over doet. Bij Terminal North kan je voor kleine binnenlandse als internationale aankomsten de bagage terugvragen vinden bij Level 00. Voor Terminal South is dit op Level 10 van Level 20.

Er zijn 3 hotels te vinden bij het vliegveld, Premier Inn London Gatwick Airport – North Terminal, Sofitel London Gatwick en Hampton by Hilton London Gatwick Airport.

De meeste aankomsten uit Londen Gatwick komen van de Spaanse stad Barcelona. Zoals vele steden in de UK is Dublin ook een erg belangrijke bestemming voor de luchthaven in Londen. De top 5 aankomsten worden aangevuld met Malaga, Amsterdam en Madrid. De laatste 10 jaar zijn er steeds meer aankomsten op Gatwick Airport. Afgelopen jaar hebben er 46.574.786 passagiers gebruik van gemaakt, om te vertrekken of te arriveren. In totaal waren dit 282.896 aankomsten op Gatwick Airport. Belangrijke en veelgeziene luchtvaartmaatschappijen zijn natuurlijk TUI Airways, Vueling, Ryanair, Emirates, Easyjet en British Airways.

Baggage claim area Terminal South Level 20:

London-Gatwick-arrivals-terminal-south-level-20